بسته

تعریف دوربین تحت شبکه یا دوربین IP

دوربین تحت شبکه همان‌طور که از اسمش پیداست دریافت و ارسال تصاویر از پلتفرم شبکه انجام می‌شود‌. به دوربین تحت شبکه دوربین IP نیز گفته می‌شود. کلمه اختصاری IP مخفف کلمه Internet Protocol Camera است. به طور کلی به دوربینی که بتوان تصاویرش را به وسیله اینترنت منتقل کرد دوربین IP گفته می‌شود. چیزی که دوربین‌های تحت شبکه را از هم متمایز می‌کند رزولوشن تصاویر است. کیفیت تصویر در دوربین‌های IP از 0.4 مگاپیکسل تا 30 مگاپیکسل می‌باشد.

پر استفاده‌ترین رزولوشن‌ در دوربین تحت شبکه این دو مورد هستند.

۱. کیفیت HD یا 720P یا رزولوشن یک مگاپیکسل

۲. کیفیت Full HD یا 1080P یا رزولوشن دو مگاپیکسل

دوربین تحت شبکه چه اجزایی دارد؟

سیستم مداربسته تحت شبکه اجزای گوناگونی دارد که به قرار زیر است:

دوربین IP

دوربین IP مهم‌ترین اجزای سیستم مداربسته تحت شبکه است. این دوربین تصاویر را با کیفیت عالی ضبط می‌کند و در بستر اینترنت انتقال می‌دهد.

دستگاه ضبط تصویر یا NVR

به کمک سرور مرکزی تصاویر دوربین مداربسته ضبط و دریافت می‌شود. اما مواردی از جمله نمایش تصویر، نشان دادن تصویر زنده، انتقال تصویر و … به وسیله دستگاه NVR یا دستگاه ضبط تصویر انجام می‌شود.

هارد دیسک

سیستم مداربسته تحت شبکه علاوه بر دوربین و دستگاه ضبط تصویر به تجهیزات جانبی دیگری نیز احتیاج دارد. هارد دیسک از جمله مهم‌ترین لوازم جانبی مورد نیاز است. شما باید یک هارد دوربین مناسب برای سیستم دوربین مداربسته خود انتخاب و خریداری کنید. می‌توان گفت کیفیت تصویر ضبط شده روی هارد دستگاه ضبط به کیفیت هارد دیسک بستگی دارد. پس اگر کیفیت بالایی درنظر دارید هارد دیسک باکیفیتی خریداری کنید.

منبع تغذیه دوربین

تغذیه دوربین تحت شبکه به دو صورت امکان‌پذیر است. شما می‌توانید از سوئیچ‌های POE و یا آداپتورهای 12ولت DC برای تغذیه دوربین استفاده کنید.

سوئیچ شبکه

یکی دیگر از تجهیزات سیستم نظارت تصویری سوئچ شبکه است. در یک شبکه مداربسته آی پی، تجمیع دوربین‌ها و تغذیه آن‌ها به وسیله سوئیچ شبکه صورت می‌گیرد.

کابل شبکه

برای انتقال تصاویر دوربین IP بین دوربین و سوئیچ و همین‌طور دوربین و دستگاه NVR نیاز به کابل شبکه است.

کابل برق

برای تغذیه دوربین‌ها به وسیله آداپتور به کابل برق نیاز است. به‌گونه‌ای که از جایی که NVR نصب است تا جایی که دوربین IP قرار دارد یک کابل برق کشیده می‌شود.

در دوربین‌هایی که با سوئیچ شبکه تغذیه می‌شوند نیازی به کابل برق نیست، زیرا در این دوربین‌ها از کابل شبکه برای تغذیه استفاده می‌شود.

سوکت RJ45 و سوکت برق

از سوکت RJ45 برای وصل کردن شبکه به تجهیزات مداربسته استفاده می‌شود و از سوکت برق برای وصل کردن کابل برق به دوربین و منبع تغذیه کمک گرفته می‌شود.

نحوه کار دوربین IP به چه صورت است؟

دوربین‌های تحت شبکه بهاین صورت کار می‌کنند که دوربین پس از ضبط تصاویر، فایل تصاویر را از طریق شبکه برای انتقال فشرده می‌کند. فیلم‌های دوربین‌های آی پی در دستگاه NVR که یک دستگاه ضبط کننده ویدئو شبکه است ثبت می‌شود. این دستگاه مثل یک کامپیوتر با نرم‌افزار مدیریت فیلم است. بیشتر دوربین‌های IP، سنسورهای حرکتی و سرورهای وب داخلی دارند که برای آن‌ها تنظیم و مشاهده از هر مرورگر وبی را ممکن می‌سازد. نحوه عملکرد NVR به‌گونه‌ای است که تصاویر ویدئویی را در قالب دیجیتال ضبط می‌کند و این تصاویر را به سیگنال آی پی قابل ارسال به وسیله شبکه‌های IT تبدیل می‌کنند. از جمله شبکه‌های IT می‌توان به شبکه‌های محلی و گسترده (LAN / WAN ) و اینترنت اشاره کرد.

دستگاه NVR متشکل از یک ضبط کننده فیلم به شکل دیجیتال و یک شبکه ویدئو سرور است. این ترکیب فوق‌العاده در دستگاه NVR این امکان را برای شما فراهم می‌کند که در هر جای این کره خاکی که هستید بتوانید فیلم ضبط شدع و زنده دوربین IP را مشاهده کنید. این امکان واقعا عالی‌ست. با این قابلیت حتی در سفر هم می‌توانید محل کار یا هرجایی که دوربین IP را کار گذاشته‌اید کنترل کنید. این همان چیزیس که شما به آن احتیاج دارید.

مزایای دوربین مدار بسته تحت شبکه

دوربین IP در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ ویژگی‌های بسیاری دارد که شما را ترغیب به خرید می‌کند. در ادامه برخی از این نزیت‌ها را برای شما آورده‌ایم.

خداحافظی با دوربین آنالوگ

در بازار امروز دیگر دوربین‌های آنالوگ تولید نمی‌شود زیرا ایده‌ای برای پیشرفت در دنیای آنالوگ وجود ندارد. مواردی هم که در بازار ارائه می‌شود موجودی انبار کمپانی‌های عرضه کننده دوربین آنالوگ است. این روزها دوربین تحت شبکه و NVR جای دوربین‌های آنالوگ را گرفته است. کیفیت بالا و قیمت خوب دوربین‌های شبکه دلیل پذیرش سریع آن به جای آنالوگ است.

راحتی نصب و راه‌اندازی دوربین مدار بسته

برخلاف تصور کاربران نصب و راه‌اندازی دوربین‌ تحت شبکه بسیار ساده است. خیلی راحت می‌توانید این دوربین‌ها را نصب کنید. البته اگر که نصب و راه‌اندازی دوربین IP توسط فرد متخصص انجام شود که زمان آن بسیار کم‌تر می‌شود.

کیفیت تصویر بالاتر دوربین IP نسبت به آنالوگ

یکی از ویژگی‌های مهم دوربین IP کیفیت تصویر بالای آن است. تصاویر دوربین‌های آی پی نسبت به آنالوگ کیفیت بهتری دارند. کاربران دوربین IP می‌توانند تصاویر را در چند مرحله زوم کنند و جزئیات تصویر را با کیفیت عالی ببینند. همچنین زاویه دید دوربین IP تقریبا دو سا سه برابر دوربین آنالوگ است.

قیمت بهتر تجهیزات مداربسته تحت شبکه

شاید شما هم فکر می‌کنید قیمت تجهیزات آی پی در مقایسه با تجهیزات آنالوگ گران‌تر است، اما اصلا این‌طور نیست. درست است که قیمت دستگاه DVR از دستگاه NVR کم‌تر است اما در حقیقت سیستم مداربسته IP تنها تصاویر دوربین مداربسته را ضبط نمی‌کند بلکه امکانات بسیار دیگری نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. در کل سیستم تحت شبکه کارآیی بیشتری نسبت به آنالوگ دارد.

کنترل بهتر و بیشتر دوربین

یکی از مزیت‌های مهم دوربین مداربسته تحت شبکه این است که شما در هر جایی که باشید می‌توانید تصویر دوربین مداربسته را ببینید و کنترل کنید. تنها با گوشی هوشمند خود و یا شبکه اینترنت می‌تواتید تصویر دوربین را ببینید. همچنین تنظیمات آن را انجام دهید. حتی با دوربین تحت شبکه می‌توانید با پهنای باند محدود اینترنت هم تصاویر دوربین مداربسته را انتقال دهید.