داکت چیست؟
داکت کانالی پلاستیکی است که جهت نصب بر روی سطوحی نظیر کف، سقف و دیوار جهت آرایش کابل های عبوری استفاده می شود. استفاده از داکت باعث می شود تا از آسیب دیدن کابل ها و نامنظمی مسیر کابل کشی جلوگیری شود. از داکت برای عبور انواع کابل و سیم مانند کابل برق، شبکه، فیبر نوری، تلفن و غیره در ساختمان های اغلب اداری و تجاری و کارخانجات استفاده می شود. برای کابل شبکه از داکت شبکه و برای سیم های برق از داکت کابل برق استفاده می شود.
مشخصات فنی انواع داکت شبکه
جهت زیبایی بخشیدن به محیط مورد استفاده، داکت ها با انواع رنگ بندی در بازار عرضه می شوند که بیشترین رنگ بندی در بین رنگ های سفید، خاکستری، استخوانی، مشکی، آبی، قهوه ای و طرح چوب و غیره می باشد. ترانک نیز همانند داکت می باشد با این تفاوت که در سایز بزرگتری تولید می شود و اکثرا در مجاورت دیوار استفاده می شوند.
انواع داکت
داکت با توجه به نیاز کاربری به انواع مختلفی تقسیم می شود.
- داکت ساده
- داکت پارتیشن دار
- داکت شیاردار
- داکت قرنیزی
- داکت کف خواب
مزایای استفاده از داکت
- جلوگیری از آسیب دیدگی کابل های ساختمان
- کمک به آرایش منظم کابل کشی
- زیبایی بخشیدن به محیط اداری یا تجاری
- جلوگیری از برق گرفتگی و آتش سوزی
- طول عمر بالا
انواع برندهای داکت موجود در بازار
- داکت سوپیتا
- داکت دانوب
- داکت دودمان
اما اگر مخالف این اتفاق بیفتد می تواند هم منجر به آسیب دیدگی تجهیزات پنوماتیکی شود و هم می تواند اثر سوئی بر صحت عملکرد سیستم داشته باشد. علاوه بر مد نظر قرار دادن مقدار دبی عبوری از یک واحد مراقبت، میزان فشاری که این قطعه توانایی تحمل آن را دارد بسیار حائز اهمیت می باشد. در بیشتر سیستم های پنوماتیکی فشار بادی که تجهیزات با آن کار می کنند از اهمیت بالایی برخوردار است. گاها در صنایع بسته بندی و دارویی و یا مواد غذایی، مقدار کمی فشار هوای بیشتر باعث اختلال در دستگاه و در نهایت خروجی نامطلوب خواهد شد. از دیگر روی باید به این نکته توجه کرد که کمپرسورهای فشرده کننده هوا، با ساختار و ظرفیت های مختلفی در سیستم قرار می گیرند، بنابر این واحد مراقبتی که برای مدار در نظر گرفته می شود باید توانایی تحمل این فشار را داشته باشد.
واحدهای مراقبت بسته به جنس بدنه، که می تواند تمام فلزی، آلیاژی و یا پلیمریی باشد، ویژگی های متفاوتی دارند. واحدهای تمام فلزی اصولا توانایی تحمل فشاری بالا تا ۱۸ بار را دارند در حالی که واحدهای پلیمری و پلاستیکی فشاری کمتر را متحمل می شوند؛ چیزی در محدوده ۱۳ بار.